Krémová polévka z Hokkaido dýně

Krémová polévka z Hokkaido dýně
Krémová polévka z Hokkaido dýně

 

Podzimní počasí samo vybízí si připravit zdravou krémovou polévku z dýně Hokkaido. Z této dýně vykouzlíme chutnou krémovou polévku plnou betakarotenu, která navíc bude lákat i svojí oranžovou barvou. Dýni Hokkaido koupíme na podzim v každém supermarketu, u farmáře, nebo si jí můžete jednoduše vypěstovat u sebe na zahradě.

 

 

 

 

Co budeme potřebovat:

  • 600 g dýně Hokkaido
  • 700 ml vody, nebo zeleninového vývaru
  • 2 brambory, 2 mrkve
  • Olivový olej
  • Sůl, bílý pepř, muškátový oříšek
  • Smetanu

 

Jak postupovat?

  1. Dýni omyjeme, pro rychlejší var oloupeme společně s bramborami a mrkví
  2. Dýni rozkrojíme napůl a důkladně lžíci vyčistíme semínka
  3. Dýni, brambory a mrkev nakrájíme na hrubé kostky a vložíme do hrnce
  4. Přilijeme vodu a vaříme do měkka
  5. Pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme do hladké a nadýchaného krému
  6. Vzniklý krém dochutíme špetnou muškátového oříšku, solí a bílím pepřem
  7. Pokud potřebuje krém zjemnit můžeme přidat trošku smetany
  8. Polévku při servírování na talíři ozdobíme smetanou, nebo dýňovými semínky

 

Nyní Vám jen popřejeme dobrou chuť!

 

 

Autor příspěvku: Jirka&Lucie

Ahoj, Jmenuji se Jirka a je mi 45 let, tento blog píšu společně s mojí ženou Lucií. Za poslední roky jsem si prošli celou řadou zdravotních problémů, včetně těch sexuálních o kterých se bojí spousta lidí otevřeně mluvit. Na tento web publikujeme svoje zkušenosti + odborné články napsané námi, ale i jinými zkušenými autory včetně kvalitních zdrojů. Doufáme, že vám tento web pomůže!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *